A+ A A-

JGV si Asociatii in Job Magazin - Interviu cu avocatul Ionut Jercan

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Prima firma de avocatura de business din Galati se numeste JGV si Asociatii si a fost infiintata in 2003 prin asociere de catre Ionut Jercan, Lucian Gheorghe si Catalin Vlad. Acesti trei avocati, entuziasmati sa faca ceva nou in domeniul dreptului comercial, au reusit intr-o piata de tranzitie sa-si faca clienti printre firme renumite din regiune: ISTA, Tastrom, Gamacris, Alex & Comp, Harican Trans, furnizorii de energie termica (CET Bacau, CET Brasov, CET Braila). Ionut Jercan (29 de ani), absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Danubius, promotia 2002, ne-a povestit cum a inceput JGV si Asociatii si cum a evoluat ulterior.

De ce ai ales sa te asociezi pentru a-ti infiinta o firma de avocatura de business?
Dintotdeauna am considerat ca, pentru a avea rezultate remarcabile, experienta individuala trebuie pusa la comun cu experienta altora. Trei avocati vor asigura un grad de expertiza mult mai ridicat decat in cazul unui avocat care lucreaza pe cont propriu. Plus ca o firma ce aborda domeniul dreptului comercial era ceva nou pentru Galati in 2003 cand am infiintat JGV si Asociatii. Daca inainte de 1989 existau doar litigii civile si penale, dupa caderea comunismului au aparut si litigiile comerciale. Majoritatea firmelor implicate in acestea din urma au preferat sa apeleze tot la binecunoscutele consilii juridice care ofereau consultanta intreprinderilor de stat. Inca ne mai luptam cu o astfel de mentalitate a firmelor.

Cum este primita avocatura de business in Galati?
Desi Galatiul este inca intr-o perioada de tranzitie in care clientii isi aleg avocatii in functie de niste recomandari aleatorii, iar cultura de avocatura de business nu exista, am incredere ca va fi mai bine. Din ce in ce mai multe firme prefera sa aleaga un avocat in functie de experienta si de expertiza acestuia, iar in cazul in care au nevoie de un expert in dreptul comercial ne aleg pe noi, deoarece avem o experienta de 5 ani in domeniu. Iar clientii de genul ISTA, Tastrom, Gamacris, Alex & Comp, Harican Trans, furnizorii de energie termica (CET Bacau, CET Brasov, CET Braila) ne confirma expertiza in dreptul comercial.

....

Interviul integral poate fi citit in Job Magazin