fbpx

09:00 - 17:00

Luni - Vineri

Evaluarea cazului tău și consilierea sunt gratuite!

JGV si Asociatii acorda asistenta juridica GRATUITA pentru familia politistului Ionel Baben

JGV si Asociatii > Stiri  > JGV si Asociatii acorda asistenta juridica GRATUITA pentru familia politistului Ionel Baben

O firmă de avocatură specializată în obţinerea despăgubirilor din accidente rutiere este pregătită să ofere asistenţă juridică gratuită familiei poliţistului ucis în timpul serviciului, în accidentul rutier de la Tuluceşti, judeţul Galaţi.

Echipa de avocaţi de la firma JGV şi Asociaţii poate prelua acţiunea de obţinere a daunelor civile şi morale la care familia poliţistului Ionel Baben are dreptul conform legii ce reglementează răspunderea civilă în caz de accidente rutiere.

“Am aflat din informaţiile publicate de cotidianul “Viaţa liberă” din Galaţi de tragedia prin care trece familia poliţistului decedat în accidentul rutier. Am citit că doi copii au rămas fără tată şi ştim din experienţa altor dosare similare cât de greu va fi pentru ei, pentru mama lor, fără sprijinul celui care a fost capul familiei. La drama pierderii fulgerătoare a unuia dintre părinţi se adaugă alta, mai puţin vizibilă, care se consumă în timp, cu discreţie şi, de cele mai multe ori, cu o dureroasă demnitate: copii, soţia pierd şi un sprijin financiar important”, spune avocatul Lucian Gheorghe, partener la JGV şi Asociaţii.

Av. Lucian Gheorghe

Potrivit legii, dacă şoferul găsit vinovat de accident are poliţa de asigurare RCA, victimele pot obţine în instanţă despăgubiri atât materiale cât şi morale. La despăgubiri materiale intră cheltuielile cu înmormântarea şi cu ritualurile creştineşti ulterioare, dar şi pensiile de urmaş pentru copii şi soţie. Dacă avocaţii victimei solicită, instanţa poate acorda şi despăgubiri morale, mai ales când este vorba de o rudă de gradul 1, cum este părintele decedat, în cazul copiilor.

“Ştim că în perioada aceasta familia nu se gândeşte la despăgubiri. E normal, e omeneşte! Toată lumea vrea să ajute, să fie alături într-un moment de cumpănă… Dar adevăratele greutăţi apar după… copii trebuie să meargă la şcoală, să se îmbrace, să trăiască o viaţă, cât de cât, normală. Pentru o femeie care şi-a pierdut soţul nu e deloc simplu. E un drept legal ca urmaşii victimei să ceară despăgubiri, se întâmplă peste tot în lumea civilizată, iar JGV şi Asociaţii a decis să ofere asistenţă pro-bono, dacă familia poliţistului se va decide să meargă în instanţă”, adaugă avocatul Lucian Gheorghe.

Avocaţii mai spun că firmele de asigurări obişnuiesc să ofere familiilor despăgubiri dar, de regulă, acestea sunt sensibil mai mici decât cele care pot fi obţinute prin reprezentare specializată. Pe baza poliţei de asigurare, poate solicita despăgubiri şi familia celuilalt poliţist, Dorin Chiper, care, potrivit primelor constatări ale medicilor, a fost rănit grav şi va avea nevoie de spitalizare şi recuperare medicală îndelungată, cu cheltuieli considerabile.

“Observăm cu toţii că poliţiştii rutieri sunt tot mai expuşi când pleacă în misiune şi anul acesta au fost deja destule cazuri dramatice. Cu tot respectul dar, dupa toate onorurile şi avansările post-factum, familiile lor rămân cu grija zilei de mâine şi, după câteva luni, copii, soţiile, trebuie să îşi ducă viaţa mai departe. De multe ori, pentru ei, nu e deloc simplu şi orice resursă financiară în plus contează!”, mai spune avocatul Lucian Gheorghe.

Maşina celor doi poliţişti aflaţi în patrulare a fost lovită de un alt autoturism, intrat pe contrasens, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie, pe DN 26, în comuna Tuluceşti, Galaţi. Ionel Baben nu a mai putut fi salvat, iar colegul său, Dorin Chiper, este încă în spital, cu leziuni.