a

Facebook

Twitter

Copyright 2015 Libero Themes.
All Rights Reserved.
0741.019.006

Contacteaza-ne

Facebook

Menu
 

Proces de malpraxis câștigat de JGV și Asociații

JGV si Asociatii > Stiri  > Proces de malpraxis câștigat de JGV și Asociații
a

Georgeta Drăgoi, medicul ginecolog acuzat de cel puțin patru cazuri de malpraxis, a fost condamnată la doi ani și zece luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost dată de Curtea de Apel Pitești, după un proces care a durat patru ani. Decizia a fost obținută într-un dosar instrumentat de JGV și Asociații.

Pe durata termenului de supraveghere impus de instanță în acest an, medicul ginecolog nu mai are voie să profeseze. În ciuda deciziei definitive formulate de judecător, doar Colegiul Medicilor îi poate interzice Georgetei Drăgoi practicarea meseriei pe viață. Până în acest moment nu a fost luată o hotărâre în acest sens, iar medicul se poate întoarce în spital după încheierea perioadei de supraveghere. Avocații JGV vor solicita însă Colegiului Medicilor să se pronunțe în acest caz.

Georgeta Drăgoi a fost obligată, în același timp, la plata unor despăgubiri în valoare de 70 de mii de euro, familiei îndoliate.

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/apelul-disperat-al-medicului-legist-inchideti-maternitatea-din-calinesti-inainte-sa-mai-moara-copii.html

Drama familiei Banu-Păcurar

Tragedia a avut loc în cadrul Maternității Călinești din județul Argeș. Mama bebelușului, Elena Păcuraru, în vârstă de 34 de ani, a declarat în instanță că medicul ginecolog care a supravecheat-o a insistat să nască pe cale naturală, deși fătul avea 4,4 kilograme. După un travaliu dificil, bebelușul nu a supraviețuit.

Medicul legist a declarat la acea vreme pentru hotnews.ro:

“Bebelușul a avut parte de o moarte violentă, care s-a petrecut în momentul nașterii. Era viu când manoperele obstetricale au fost efectuate.”

Pe durata investigațiilor, Direcția de Sănătate Publică a închis maternitatea, iar gravidele au fost trimise să nască la Spitalul Județean Argeș.

http://stiri.tvr.ro/ancheta-la-o-maternitate-din-arges-dupa-moartea-mai-multor-bebelusi-institutia-a-fost-inchisa_34789.html#view

Georgeta Drăgoi, acuzată în patru dosare de malpraxis

Nu era prima acuzație de malpraxis lansată la adresa Georgetei Drăgoi. În 2005, același medic uita două pansamente în abdomenul unei femei, în timpul unei operații de cezariană. În 2012, familia unui bebeluș mort la naștere la Secția din Călinești a Spitalului Mioveni a acuzat-o pe aceeași doctoriță că a refuzat operația de cezariană, deși fătul avea peste 4 kilograme. Ulterior, medicii legiști au stabilit că decesul bebelușului a fost provocat de un traumatism cranio-cerebral, iar moartea a fost violentă. Iar cazurile de malpraxis pe numele Georgetei Drăgoi nu se opresc aici. În 2016, alți părinți depun plângere penală împotriva aceluiași medic după ce copilul le-a murit la naștere.

Fara Comentarii

Lasa un comentariu