a

Facebook

Twitter

Copyright 2015 Libero Themes.
All Rights Reserved.
0741.019.006

Contacteaza-ne

Facebook

Menu
 

Conferința Națională a Avocaților JGV – Varna 2019

JGV si Asociatii > Cariere Avocați  > Conferința Națională a Avocaților JGV – Varna 2019

Peste 40 de avocați ce activează în cadrul Societății de avocatură Jercan, Gheorghe, Vlad și Asociații s-au reunit luna aceasta la Varna. Dezbaterile Conferinței Naționale JGV s-au desfășurat sub motto-ul ,,Succesul unei cauze este rezultatul unei munci de echipă.”

Tema dezbaterilor: ,,Soluții practice în gestionarea dosarelor ce vizează obținerea despăgubirilor în favoarea clienților”

Gestionarea fiecărui dosar este o provocare, mai ales prin durata lungă a proceselor penale. JGV folosește însă puterea echipei pentru a găsi cele mai bune soluții, în cele mai complexe cauze. În cadrul Conferinței Naționale JGV de anul acesta au fost analizate și dezbătute o serie de soluții practice menite să accelereze derularea proceselor. Echipa de avocați a venit, în același timp, cu o serie de strategii procedurale în favoarea clientului.

Pornind de la succesul JGV în soluționarea dosarelor cu vătămați, avocații au căutat noi soluții în favoarea victimelor. În cadrul dezbaterilor s-a discutat și despre rolul expertului medico-legal, cu care colaborează casa noastră de avocatură, în pregătirea temeinică a dosarelor.

,,Cu ajutorul înscrisurilor redactate de medicul legist putem demonstra mult mai clar în instanță gravitatea unui caz și consecințele accidentului suferit. Termenii medicali sunt explicați cu minuțiozitate, astfel încât instanța să înțeleagă situația reală cu care se confruntă clientul nostru,” Ioana Culachi, avocat coordonator JGV și Asociații.

 

Pe ordinea de zi a Conferinței Naționale JGV s-au aflat și dosarele ce vizează accidentele de muncă, tot mai frecvente în ultima perioadă.

,,Suntem alături de clienții noștri chiar înainte de începerea procedurilor penale. Ne specializăm în procedura de contestare a proceselor verbale de cercetare întocmite de ITM. Astfel, fiecare avocat știe exact ce ar trebui să conțină un astfel de proces verbal și ce aspecte ori prevederi pot fi contestate în interesul clientului nostru,” Diana Cotuna, avocat coordonator JGV și Asociații.

Durata destul de lună a proceselor a fost o altă problemă dezbătută în cadrul forumului anual organizat de JGV și Asociații. În timpul expunerilor, cei peste 40 de avocați au venit cu propuneri concrete de soluționare a dosarelor aflate în faza de urmărire penală.

,,În interesul clienților ne dorim să accelerăm procedurile penale: audierea părților, finalizarea expertizelor. Într-o societate în continua schimbare, strategiile adoptate de echipa JGV se modelează în funcție de fiecare caz în parte. Trebuie trasate însă câteva strategii generale,” Ionuț Jercan, partener JGV și Asociații.

Pentru accelerarea proceselor aflate în fază de urmărire penală, echipa JGV a decis să conteste în instanță durata procesului, în momentul în care procesul de urmărire durează mai mult de un an. O dată ce judecătorul admite contestația îi și impune anchetatorului un termen de finalizare a cercetărilor de urmărire penală. În același scop al scurtării proceselor, JGV propune clientului suportarea anumitor cheltuieli de administrare a probelor, pe care le va recupera ulterior, în momentul finalizării cauzei.

Conferința Națională a Avocaților JGV – Varna 2019 a fost în același timp un prilej pentru cei peste 40 de avocați să-și prezinte atât performanțele, cât și dificultățile cu care s-au confruntat în decurs de un an. Astfel avocații din cadrul birourilor teritoriale de la Galați, Bacău, Iași, Timișoara, Craiova, Cluj, dar și cei din București au depus eforturi susținute pentru găsirea de noi soluții la problemele cu care se confruntă zi de zi, dosar cu dosar, speță cu speță.