a

Facebook

Twitter

Copyright 2015 Libero Themes.
All Rights Reserved.
0741.019.006

Contacteaza-ne

Facebook

Menu
 

Cum a împiedicat JGV clasarea unui dosar

JGV si Asociatii > Stiri  > Cum a împiedicat JGV clasarea unui dosar

Casa de avocatură JGV și Asociații a reușit să împiedice clasarea unui caz extrem de grav. Este vorba despre un dosar în care victima unui accident rutier riscă să rămână paralizată. Speța a intrat și în atenția jurnaliștilor de la replicaonline care au relatat într-un material amplu modul în care se derulează ancheta. Avocatul JGV și Asociații, Ionuț Hulea, a prezentat ziariștilor problemele pe care le-a întâmplinat în relația cu organele de anchetă. Găsiți mai jos articolul complet postat pe replicaonline.ro.

Cristian are 58 de ani, doi copii și o soție mereu alături. Până în ianuarie anul trecut, a lucrat, ca automatist, în rafinăria de la Năvodari. În data de 13 ianuarie 2018, destinul i-a fost schimbat, în numai câteva secunde. În timp ce conducea spre muncă, a fost izbit în plin, de un autoturism ce nu i-a acordat prioritate. S-a întâmplat într-un sens giratoriu din Năvodari.

„La volan se afla un om influent din Năvodari. La momentul acela, nu-l cunoșteam. Nu auzisem niciodată de el. După ce am făcut plângere penală la poliție, ne-am trezit cu el, chiar a doua zi dimineața la ora 7, în salonul soțului meu, la București, unde era internat. A zis că vrea să ne ajute. Mi-a cerut un număr de cont, iar în schimb ne-a propus să renunțăm la plângere. N-am acceptat. Pe mine mă interesa starea de sănătate a soțului, care a stat patru luni paralizat pe patul de spital. Am stat cu el la Bagdasar Arseni nu mai puțin de 120 de zile”, ne-a povestit, cu lacrimi în ochi, soția victimei, Iuliana Bădescu.

Cu toate acestea, dosarul deschis pe numele fostului consilier local a fost clasat. Motivul: expertiza medico-legală eliberată de SML Constanța recomanda un număr de doar 75-80 de zile de îngrijiri medicale.

„Soțul meu a fost operat pe coloana cervicală. Măduva i-a fost teșită, o parte din nervii responsabili de coordonarea funcțiilor motorii nu fost rupți, în urma impactului. Cristian merge astăzi doar datorită medicilor și voinței și perseverenței lui. Am făcut recuperare la Techirghiol, după încheierea tratamentului la Bagdasar. Totul pe banii noștri. Dacă nu face mișcare în fiecare zi, picioarele i se blochează. Nu mai poate să se dea nici jos din pat”, a mai povestit femeia.

Casa de Avocatură JGV și Asociații a atacat, însă, în instanță, ordonanța de clasare a acestui dosar. Avocații au demontat, punct cu punct, aspectele invocate de procuror.

„Am formulat plângere față de soluția clasării cauzei. Am arătat, în primul rând, că nu ni s-a permis accesul la dosar, de către organele de cercetare/urmările penală, timp de jumătate de an. Cel mai important aspect este, însă, faptul că nu am primit, până în momentul clasării dosarului, nicio copie a raportului de expertiză medico-legală, ca să îl pot contesta. Asta în condițiile în care actele medicale, depuse la dosarul cauzei, arată clar că starea de sănătate a victimei este mult mai gravă decât arată raportul parafat de SML Constanța”, explică Ionuț Hulea, avocat JGV și Asociații.

În urma acestor demersuri, dosarul a fost redeschis. Casa de avocatură JGV și Asociații a cerut, în același timp, revocarea procurorului de caz, dar și reanalizarea expertizei medico-legale de către INML.

„Încă așteptăm un răspuns, din partea forulului național, responsabil de avizarea acestor expertize. În susținerea veridicității documentelor medicale, depuse la dosar, am atașat și rezultatul unei expertize extrajudiciare, realizată în paralel de către un medic legist” arată avocatul JGV.

O expertiză medico-legală, la INML, poate dura, însă, între două luni și doi ani.