a

Facebook

Twitter

Copyright 2015 Libero Themes.
All Rights Reserved.
0741.019.006

Contacteaza-ne

Facebook

Menu
 

JGV și Asociații, societatea de avocatură premiată în cadrul Galei THE TIMES Legal Innovation pentru activitatea în Drept Civil

JGV si Asociatii > interes  > JGV și Asociații, societatea de avocatură premiată în cadrul Galei THE TIMES Legal Innovation pentru activitatea în Drept Civil

Societatea de avocatură JGV și Asociații – reprezentată de partenerii Ionuț Jercan, Lucian Gheorghe și Cătălin Vlad – a primit premiul The Times Legal Innovation pentru performanțe deosebite în domeniul Dreptului Civil, aria de practică ,,personal injury”.

JGV și Asociații este în momentul de față cea mai activă societate de avocatură specializată în obținerea daunelor civile în urma accidentelor rutiere, de muncă ori în caz de malpraxis medical, domeniu cunoscut în restul Europei și sub denumirea de ,,personal injury”. Cu 50 de avocați și colaboratori în toată țara, JGV și Asociații are cel mai consistent palmares de soluții juridice și financiare favorabile. În ultimii 15 ani, echipa JGV a gestionat nu mai puțin de 12.000 de dosare finalizate și are în acest moment peste 2.500 de cauze în lucru.

Astfel, biroul din București, dar și cele din: Galați, Bacău, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova gestionează sute de cazuri în fiecare lună. Fără să se poziționeze ca

o societate de avocatură ,,tradițională” JGV și Asociații targetează în același timp și aria de practică a consultanței în domeniul dreptului bancar, al achizițiilor publice, real estate și nu în ultimul rând al drepturilor de autor.

JGV și Asociații, un trendsetter în domeniul despăgubirilor civile

 

JGV și Asociații este recunoscută ca fiind unul dintre principalii jucători ai avocaturii de tip ,,personal injury” din România. Echipa JGV este, am putea spune, un trendsetter în domeniul despăgubirilor civile acordate ca urmare a unui accident rutier.

Evoluția acestei arii de practică a explodat o dată cu 2007, anul intrării României în Uniunea Europeană. Astfel, pragul maxim al despăgubirilor acordate prin polița RCA a crescut constant după această dată, din nefericire, justificat de numărul mare al automobilelor înmatriculate și implicate în accidente rutiere.

A fost momentul în care legislația românească în domeniu a fost aliniată la cea a spațiului comunitar, iar victimele accidentelor rutiere au putut beneficia de aceleași drepturi ca toți cetățenii europeni, bineînțeles în funcție de interpretarea sistemului judiciar românesc și de solvabilitatea societăților de asigurare și reasigurare existente pe piața din România.

Cu toate acestea jurisprudența în materia despăgubirilor este departe de a fi una stabilă ori măcar omogenă. Ca și în alte domenii asistăm la o evoluție influențată de diverși factori. JGV și Asociații se pregătește însă intens pentru acel moment – al relativei stabilizări – cercetând în acest scop evoluția europeană a acestui domeniu și/sau ramura de drept.

Avantajul competitiv al societății de avocatură JGV și Asociații în acest domeniu – deseori gestionat de avocați la nivel individual – este puterea echipei. Dosarele ce vizează obținerea daunelor civile sunt analizate și dezbătute în cadrul unor întâlniri comune, ținându-se cont de diferențele de jurisprudență regională, locală și/sau experiența diferită a avocaților.

Această strategie a devenit necesară și reprezintă un real avantaj, dacă ținem cont de rezultatele exercitării acestei profesii în diferite regiuni ale țării. Cu titlu de exemplu ținem să precizăm că valoarea despăgubirilor acordate victimelor accidentelor rutiere sunt diferite instanțele din București, Ilfov, Timiș, Cluj față de cazuri similare judecate în Suceava, Vrancea, Dolj.

Valoarea daunelor civile diferă de la instanță la instanță deoarece fiecare are jurisprudență proprie în ceea ce privește coordonatele în funcție de care acordă despăgubirile respectiv: vârsta victimei, categoria de rudenie a reclamanților, vârsta celor apropiați, relațiile interpersonale. De obicei instanțele tind să acorde despăgubiri mai mari unei victime care avea o viața activă înainte de accident, implicată socio-profesional ori care are în întreținere minori.

Având în vedere diferența de jurisprudență de la o zonă la alta, atât partenerii firmei: Ionuț Jercan, Lucian Gheorghe și Cătălin Vlad, cât și managerii regionali Diana Cotuna și Ioana Culachi lucrează pentru omogenizarea practicilor în toate cele șase birouri regionale. În acest scop, trimestrial sunt organizate întâlniri și conferințe cu toți membrii echipei implicate în proiect pentru a se evalua pro activ direcțiile în care evoluează practica judecătorească. Succesul pe care JGV și Asociații îl atinge în acest domeniu ține, în mod efectiv, de organizarea și gestionarea resurselor. Pentru o funcționare eficientă, activitatea firmei este împărțită pe regiuni. Partea de vest a țării se află sub coordonarea doamnei avocat Diana Cotuna, în vreme ce dosarele din restul țării sunt responsabilitatea doamnei avocat Ioana Culachi.

JGV și Asociații – de 15 ani în slujba cetățenilor

 

Firma de avocatură condusă de Ionuț Jercan, Lucian Gheorghe și Cătălin Vlad  s-a implicat în rezolvarea celor mai complexe evenimente rutiere ce s-au derulat în ultimii 12 ani în România. Amintim aici accidentul de la Scânteia din 2009, când JGV a reprezentat interesele tuturor celor implicați în tragedie, dar și accidentul aviatic de la Tuzla. JGV si Asociații s-a implicat și în soluționarea unor cazuri care au avut loc pe teritoriul altor state, cum ar fi accidentul extrem de mediatizat de la Szeged din 2011 ori cel petrecut în Muntenegru, în 2013.

Echipa JGV și Asociații acordă, de altfel, consultanță juridică atât în cauze ce se judecă în România, cât și în dosare dezbătute în instanțele din străinătate. Leigh Day ori Levenes Solicitors sunt doar două firme de avocatură din Marea Britanie care au apelat la serviciile JGV și Asociații. Colaborarea constă în furnizarea de opinii juridice vis a vis de aplicabilitatea legii românești și jurisprudența românescă în ceea ce privește acordarea de daune pentru procese desfășurate în U.K.

Cu scopul de a-și perfecționa practica în domeniu, societatea de avocatură JGV și Asociații, prin membrii săi, s-a alăturat PEOPIL (Pan European Organisation of Personal Injury Lawyers), organizație ce reunește cele mai active societăți de avocatură din Europa. De altfel, JGV și Asociații menține relații strânse cu societăți de avocatură din Franța, Germania, Italia, Marea Britanie. Împreună gestionează dosare complexe care au ca obiect evenimente rutiere ce au avut loc pe teritoriul UE. JGV va avea, în 2020, un rol important în organizarea conferinței anuale a PEOPIL, eveniment ce va avea loc la București.

Fara Comentarii

Lasa un comentariu