a

Facebook

Twitter

Copyright 2015 Libero Themes.
All Rights Reserved.
0741.019.006

Contacteaza-ne

Facebook

Menu
 

Avocatura, o profesie care te pune în situația de a găsi soluții

JGV si Asociatii > Cariere Avocați  > Avocatura, o profesie care te pune în situația de a găsi soluții

Iubesc avocatura pentru că mă pune în situația de a găsi soluții. Pentru mine, cea mai mare satisfacție profesională vine o dată cu rezolvarea problemelor oamenilor pe care îi reprezint. Este viziunea Mihaelei Marinaș, avocat JGV și Asociații. Mihaela s-a alăturat echipei regionale de la Timișoara în urmă cu trei ani. Avocatul JGV gestionează atât dosare civile, cât și penale. Marinaș are o experiență vastă în domeniul litigiilor civile, dar și în probleme legate de dreptul muncii ori al familiei.

De ce ai ales roba?

Deși am absolvit un liceu cu profil real, am avut de mic copil o latură creativă, intuitivă, pe care însă științele exacte nu mi-au permis să o dezvolt. După absolvirea liceului, am ales instinctiv Dreptul, ca singură opțiune pentru studiile universitare. După numai un semestru, am știut că vreau să fac avocatură. A fost singura mea opțiune din sfera profesiilor juridice.

Dacă ar trebui să te descrii, ca avocat, într-o singură frază, cum ar suna aceasta?

Sunt un avocat motivat, implicat în cauzele mele. Pentru mine, a fi avocat a devenit cu timpul un mod de viață.

Ce iubești cel mai mult la profesia ta?

Cred că cel mai mare atu al profesiei de avocat îl reprezintă independența pe care o oferă. Mai apoi, fiind o fire activă, iubesc avocatura pentru dinamismul ei, pentru provocările fiecărei zile de lucru. Iubesc avocatura și prin prisma faptului că este profesia care ia contact în cel mai intim mod cu problemele oamenilor, că mă pune în situația de a găsi soluții. Și nu în cele din urmă, este profesia care îmi oferă satisfacții cu fiecare cauză câștigată. E o confirmare a faptului că mă aflu în locul potrivit în traseul meu profesional.

Care a fost cea mai mare provocare profesională de până acum?

În profesia de avocat există provocări la tot pasul, fie că vorbim de strategia adversarului, de o dispoziție a instanței ori de o problemă cu care se confruntă la un moment dat clientul ți pe care trebuie să o transpui în plan juridic. Oricât ar părea de neobișnuit, avocatura nu presupune prea multă rutină. Fiecare zi este altfel și trebuie să o scoți la capăt. Pentru mine, fiecare din cauzele în care mă implic reprezintă o provocare, încă o treaptă în procesul de autodepășire.

Cât de importantă este echipa din care faci parte și cât valorează experiența individuală în profesia de avocat?

Înainte de orice avocatura este o profesie liberală. Este primordial însă modul în care te formezi și îți definești propriul stil profesional. Un rol important în acest proces îl are maestrul. Debutul în această profesie este reprezentat de o perioadă obligatorie de stagiu în care acumulezi un set de principii prin observarea și implicarea directă în activitatea maestrului. Cu alte cuvinte, un element esențial în formarea avocatului de mâine îl reprezintă munca în echipă.

Indiferent dacă alegi să practici această profesie în cadrul unei echipe ori individual, ca avocat trebuie să rămâi dedicat clientului.

Cum e să profesezi într-o societate cu peste 40 de avocați?

Avantajele sunt multiple. În primul rând, avocatul are parte de un sprijin permanent din punct de vedere profesional. Concret, în cadrul Societății de avocatură JGV și Asociații mi s-a oferit oportunitatea de a acumula experiență într-un mediu profesionist, unde am putut învăța de la cei mai buni. Îl al doilea rând, avocatul care face parte dintr-o societate de avocatură se ocupă de cauze juridice vaste, își extinde astfel expertiza confruntându-se cu situații dintre cele mai diverse. Nu în ultimul rând, munca de echipă te obligă să ții pasul ceilalți.

Dincolo de sfera profesională, dacă mă raportez la faptul că o mare parte din timpul meu îl petrec la locul de muncă, nu sunt de neglijat nici relațiile sociale care se formează în cadrul echipei. Cu toții ajungem să împărtășim reușitele și eșecurile, atât din viața personală, cât și profesională.

Avocatura este o profesie liberală. Te trezești la ce oră vrei, muncești când vrei, ai concediu cât vrei… Sau cum e mai exact?

Avocatul e propriul său șef doar la nivel teoretic, asta pornind de la caracterul liberal al acestei profesii. Cum, de cele mai multe ori, practica nu se suprapune teoriei, nici în avocatură lucrurile nu stau altfel. De cele mai multe ori, o zi obișnuită din viața unui avocat este un adevărat ,,maraton” între instanțe, întâlniri cu clienții, cu anchetatorii. Programul este flexibil, dar nu ți-l faci singur.

Și totuși puținul timp liber cum îl gestionezi?

Timpul liber îl  împart între familie și prieteni. Îmi place să citesc, să fac sport, să mă uit la filme.

Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit până acum în viață și de la cine?

,,Să fii om,  înainte de  a fi orice!” – sunt vorbele tatălui meu, care mi-au rămas impregnate în minte încă din copilărie și pe care mi le reamintesc ori de câte ori întâmpin un obstacol în viață.

Fara Comentarii

Lasa un comentariu