a

Facebook

Twitter

Copyright 2015 Libero Themes.
All Rights Reserved.
0741.019.006

Contacteaza-ne

Facebook

Menu
 

Un nou caz castigat in instanta de JGV si Asociatii

JGV si Asociatii > Stiri  > Un nou caz castigat in instanta de JGV si Asociatii
europafm

Trei ani şi două luni de închisoare cu executare, Este hotărârea definitivă a Curții de Apel Timișoara într-un dosar de ucidere din culpă. Este vorba desper un șofer care a provocat un accident rutier în urma căruia o fetiţă a murit, iar bunicii ei au fost răniţi. Cazul a fost gestionat în instanță de societatea de avocatură JGV și Asociații. Care a fost evoluția cazului și cum s-a ajuns la decizia finală aflați dintr-un articol semnat de jurnalițtii de la Adevărul.

În urma procesului, şoferul a fost condamnat la închisoare cu executare, iar firma de asigurări a fost obligată să achite daune de aproape 100.000 de euro. Trei ani şi două luni de închisoare cu executare. Aceasta este pedeapsa finală primită de Victor Ion Damşescu, un şofer care a provocat în 2016 un accident rutier în urma căruia o fetiţă de 13 ani a murit, iar bunicii ei au fost grav răniţi. Accidentul a avut loc în iunie 2016 în localitatea Măureni din Caraş-Severin. Damşescu se afla la volanul unui Land Rover cu volan pe dreapta înmatriculat în Irlanda şi circula pe raza localităţii Măureni, unde avea loc o sărbătoare locală, când a lovit doi pietoni care traversau strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Unul dintre pietoni a fost proiectat într-o maşină de pe marginea drumului, dar fetiţa de 14 ani fost „luată pe capotă şi proiectată pe carosabil, la o distanţă de aproximativ 36 de metri de marcajul pietonal în zona axului drumului”.

Expertiza realizată în dosar a scos la iveală că înainte de producerea accidentului, şoferul a condus cu 107 km/oră, iar în momentul coliziunii cu victimele a viteza maşinii era de aproximativ de 84 km/oră. La începerea procesului pe fond, şoferul şi-a recunoscut vina, dar judecătorul care a judecat procesul pe fond a ajuns la concluzia că şoferul care a provocat accidentul a recunoscut vina doar formal pentru a beneficia de reducerea pedepsei.

„Este absolut inexplicabil şi nejustificat din niciun punct de vedere modul în care inculpatul a ignorat toate regulile elementare privind siguranţa circulaţiei rutiere, cu atât mai mult cu cât, prin fapta sa, a creat o stare de pericol nu doar asupra persoanelor din afara vehiculului pe care îl conducea, ci chiar şi pentru pasageri, propria sa familie. Instanţa nu poate reţine niciuna din explicaţiile oferite de către inculpat pentru simplul motiv că sunt lipsite de orice sens sau logică. Împrejurarea că inculpatul ar fi fost obosit şi că a condus o distanţă deosebit de mare nu justifică în niciun caz încălcarea normelor minime de siguranţă, ba dimpotrivă, tocmai pentru că simţea efectul oboselii asupra capacităţii sale de a conduce, dacă nu a decis a se opri din condus şi a se odihni – aşa cum ar fi fost firesc – cel puţin ar fi trebuit să conducă în mod preventiv, adică şi mai precaut decât în mod obişnuit, inclusiv cu o viteză redusă tocmai pentru a putea preîntâmpina orice pericol, în condiţiile unor reacţii mai lente decât de obicei pe fondul oboselii”, se arată în sentinţa Judecătoriei Reşiţa, care l-a condamnat, în primă instanţă, pe şofer la patru ani de închisoare.

În motivarea sentinţei pronunţate în primă instanţă, judecătorul s-a declarat de-a dreptul şocat de comportamentul şoferului care, deşi a recunoscut faptele ca să beneficieze de o reducere a pedepsei, a spus în faţa judecătorului, referitor la faptul că nu are încă dreptul de a conduce că „nu mai suportă această situaţie”.

Citiți continuarea articolului pe https://adevarul.ro/locale/timisoara/Inchisoare-executare-sofer-omorat-fata-13-ani-conducand-100-kmh-localitate-gestul-l-a-socat-judecator-1_5e46908b5163ec427115caa6/index.html?fbclid=IwAR2-6bvDBKNXBiGFcpIfdgLy9_55oB0OfYECoi04bdKo-mhLHwCPj8l6ZdY