fbpx

09:00 - 17:00

Luni - Vineri

Evaluarea cazului tău și consilierea sunt gratuite!

Destin schimbat într-o secundă

JGV si Asociatii > Stiri  > Destin schimbat într-o secundă

Sursa foto: kronikaonline.ro

Destinul Hajnalkăi Lovasz a fost schimbat într-o secundă. Femeia a fost împușcată din greșeală de un polițist chiar pe trecerea de pietoni. 

,,Am stat în comă două săptămâni. Am avut trei operații: două în zona urechii, una cervicală. Nu pot să-mi mișc deloc gâtul. Mi-au fixat o placă din titan la baza coloanei cervicale, altfel nu-mi puteam susține nici capul. Mă mișc precum un robot, iar starea mea de sănătate nu poate fi recuperată. Am dureri cumplite de cap, după operații. Nu pot să dorm. E foarte greu! Numai eu știu prin ce trec!”

Este realitatea tragică de zi cu zi a Hajnalkăi Lovasz, femeia împușcată din greșeală de un polițist pe trecerea de pietoni. Accidentul a avut loc în luna februarie a acestui an, în localitatea Aluniș, județul Mureș. Agentul a tras focuri de armă în direcția unei mașini care nu a vrut să oprească la semnalele colegilor săi de la rutieră. Unul dintre gloanțe a rănit-o însă pe femeia care traversa regulamentar strada. Cazul a fost preluat de JGV și Asociații în luna martie și de atunci se fac demersuri susținute pentru avansarea cercetărilor.

Cum a refăcut IGPR cercetarea la locul accidentului

,,Cazul este extrem de complex. Dosarul a fost trimis la Institutul Național de Criminalistică al Poliției Române, pentru expertiza balistică. Cât ar urma să dureze aceste proceduri nu putem ști, pentru că nici procurorul, nici reprezentanții IGPR nu ne furnizează informații în acest sens. Între timp, cercetarea la fața locului a fost refăcută de către experți IGPR, în contextul în care Poliția Româna va fi parte în acest dosar,” explică avocatul Kovacs Andrea.

Pe imaginile surprinse de camera de supraveghere instalată în zonă se vede că agentul a ales să tragă direct în mașina șoferului urmărit, fără somare și fără efectuarea unui foc de avertisment, în contextul în care polițistul nu se afla într-o poziție de legitimă apărare ori stare de necesitate.

,,Mașina lui Bursuc Sebastian-Mihai a trecut pe lângă acesta, mai exact pe partea dreaptă a agentului de poliție, fără să-l atingă, cu scopul de a ieși pe drumul comunal de legătură cu E 578, în condițiile în care era loc suficient pentru această manevră lângă partea din față a mașinii de poliție,” se arată în dosarul cauzei.

Cu toate acestea, într-un articol publicat recent de kronikaonline.ro, conducerea IPJ Mureș declara că nu se consideră cu nimic răspunzătoare pentru cele întâmplate. Instituția a precizat că își va cere public scuze numai dacă instanța stabilește definitiv vinovăția polițistului Ioan Olari.

https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/megbocsat-az-ot-megsebesito-rendornek-a-maros-megyei-asszony-n-felettesei-nyugdijaztak-az-egyenruhast

Destin schimbat într-o secundă

Între timp, Hajnalka Lovasz se luptă cu problemele medicale și încearcă să se adapteze noului stil de viață.

,,Glonțul mi-a atins și nervul optic. M-am dus la medicul de familie pentru că nu mai vedeam clar. Văd în ceață. M-a trimis la oftalmolog pentru că aș avea cataractă. După investigații s-a dovedit că glonțul mi-a atins un nerv, iar medicii nu au ce să-mi mai facă. Nu pot nici să înghit. Am cumpărat un aparat cu care pasez tot ce mănânc, altfel n-am cum. Nu voi mai fi niciodată ca înainte de accident. Am nevoie în permanență de ajutorul familiei: să merg la baie, să mă îmbrac. M-a nenorocit pe viată! N-a venit o dată să vadă ce fac, cum mă simt, cum decurg zilele mele. Cum a putut să se întâmple așa ceva, nu pot să înțeleg! Poliția dă vina pe mine, că mă aflam pe drum în momentul respectiv. Dacă pe trecere în momentul acela era un copil? Dar la noi în țară se poate întâmpla orice, vedeți ce a fost la Caracal! Instituțiile de la noi din țară sunt slabe, nu fac nimic,” ne-a declarat Hajnalka Lovasz.

https://www.jgv.ro/2019/07/15/jgv-si-asociatii-asista-juridic-preluarea-unei-companii/