fbpx

09:00 - 17:00

Luni - Vineri

Evaluarea cazului tău și consilierea sunt gratuite!

Succes impresionant pentru JGV la Curtea de Apel Cluj

JGV si Asociatii > Stiri  > Succes impresionant pentru JGV la Curtea de Apel Cluj

Succes impresionant pentru JGV și Asociații la Curtea de Apel Cluj. Magistrații au decis continuarea cercetărilor în dosarul accidentului de la Jibou. Cazul a fost întors la parchet, așa cum a cerut, în instanță, avocatul JGV. ,, Pedeapsa, în primă instanță, este prea mică!” Este vorba despre accidentul la nivel cu calea ferată, produs în această primăvară la Jibou. Patru absolvente ale Universității Tehnice Cluj-Napoca au murit pe loc, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de tren. Șoferița a fost singura care a supraviețuit impactului.

În urma celor întâmplate, tânăra de 22 de ani, care se afla la volan în momentul impactului, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. În luna mai a acestui an, Sanda Ungur a fost condamnată, pentru ucidere din culpă. A primit trei ani de închisoare cu suspendare. Tânăra a fost obligată, în același timp, să urmeze un program de reintegrare socială. Sentința prevede 120 de zile de muncă în folosul comunității. Tânăra va trebui să lucreze fie în cadrul primăriei din localitatea de domiciliu, fie la parohia cultului religios de care aparține.

CFR, în vizorul anchetatorilor

Avocatul JGV și Asociații, Mădălina Dascăl, susține că pedeapsa este prea mică. Mădălina reprezintă în instanță trei familii, părți în dosarul civil. Ea a cerut instanței continuarea cercetărilor în vederea demonstrării posibilei vinovăției a celor de la CFR, în acest caz. Instanța i-a aprobat cererea, iar cercetările vor continua. Este o victorie importantă pentru JGV și Asociații la Curtea de Apel Cluj.

,,Din cauza încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției, nu a mai fost cercetată posibila vinovăție a celor de la CFR. În ziua respectivă s-au efectuat lucrări la instalația de semnalizare de la nivel cu calea ferată. Inculpata și-a schimbat declarația pe parcursul urmăririi penale cu privire la instalație,” a declarant avocatul JGV Mădălina Dascăl într-un interviu acordat clujust.ro.

https://www.jgv.ro/2019/09/27/casa-de-avocatura-jgv-si-asociatii-sprijina-victimele-de-la-sapoca/

STS, obligat să facă verificări

Potrivit presei din Sălaj, dar și a jurnaliștilor de la clujust.ro, în ziua producerii accidentului, mai multe apelul la 112 ar fi sesizat nefuncționarea instalației de semnalizare la nivelul căii ferate respective. Mai exact, semaforul ar fi fost alb și pentru mașini și pentru tren. Organele de cercetare penală au cerut STS să comunice identitatea persoanelor care au sunat la 112. Răspunsul a venit sec: ,,Nu au fost înregistrate în baza de date a Centrului Unic de Apeluri de Urgență Sălaj astfel de sesizări”. Pentru cercetări amănunțite era nevoie de întoarcerea dosarului la parchet, ceea ce s-a și întâmplat prin acțiunile susținute ale societății noastre de avocatură.

https://www.clujust.ro/curtea-de-apel-cluj-a-intors-la-parchet-dosarul-accidentului-din-jibou-in-care-au-murit-pe-loc-patru-absolvente-utcn/